God kväll... dygnsrytm efterlyses?

2009-07-30 19:21:21/Permalink//Kommentarer (5)

Vaknade kvart i två idag. Helt knäppt hur jag kan sova så länge! :-O

Tog mina tabletter och åt lite vaniljyoghurt. Läste min historia (DUKTIGA MIG!) och satte mig här.
Pratar med trevligt folk (^^) och skissar lite. Jag är GLAD idag. För vet ni?
Jag har äntligen hittat det tatueringsmotivet jag vill ha!! :D
Finally! Tänkte lägga upp en lite halvkass bild här, ursäkta min dåliga konstnärshand..

Något i den här stilen ^^ Vad tycker ni?

Ska ge den till någon som är bättre på att rita än vad jag är dock -.-

Imorrn bär det av till Finspång för att umgås med Adam och Marie, det ska blir helmysigt tycker jag :)


Nu blir det potatis och köttbullar för hela slanten, mums!

PUSS och bit*

Sex education for my readers!

2009-07-30 00:26:50/Permalink/Sex Education á la Skalman/Kommentarer (9)

Jag har precis tittat på Sex Education som går på tv3,
och nu har jag fått mig både goda skratt och goda råd.
Programmet visar intressanta sexrelaterade prylar och roliga fakta.Programledaren är sympatisk och rolig. Hon är inte rädd för att prata om något och definitivt inte rädd för att pröva något - allt för tittarnas skull. Här ska vi lära oss hur det minsann går till!
Dagens program fick mig både att skratta och att lyssna uppmärksamt. Programmet väcker många viktiga tankar.
Dagens skratt, var ordet (och tillika produkten) Femidom. Vad är det, kanske ni undrar om ni är mindre pålästa (som jag var för ett par timmar sen haha). Det är alltså en kondom för kvinnor! Haha det är det roligaste jag hört, och ännu roligare blev det när de demonstrerade hur den skulle användas x)

Så här se en femidom ut.


Jag kan tänka mig en rad dråpliga situationer som skulle kunna uppkomma med den här haha!
Ni kan läsa mer om femidomen och hur den används -->här.<--

De pratade om hur många olika preventivmedel det faktiskt finns, allt är inte bara kondomer och p-piller som man kanske kan tro! De pratade även om att kost och ovanor påverkar simfärdigheten hos spermierna. Tänk på det grabbar, rökning, för mycket drickande och dåliga matvanor kan leda till att smågrabbarna behöver simdynor hehe :P

Missa inte det här programmet nästa gång det går, MYCKET intressant vare sig man är erfaren eller inte tycker jag. Det går onsdagar kl 22 i tv3. "Sex Education" - programmet som borde funnits för länge sen!


Nej ni, nu ska jag försöka titta klart på The Eye och prata med intressanta människor på msn :D

vi hörs imorrn,
puss <3

Sjuktråkfilm.

2009-07-29 20:44:49/Permalink/Life of Skalman/Kommentarer (2)

Inte ett dugg på tv, och mitt internet är inte så snabbt som jag skulle vilja.

Jag försöker titta på en film som jag har velat se hur länge som helst.
The Eye med Jessica Alba. Ni kan se den på här om ni skulle råka ha lika tråkigt som jag.
Det låg under kategorin "skräck", så beware alla med känsliga sinnen.

Pratar med Sandra just nu. Hon har lika tråkigt som jag, haha synd om oss x)


Här är The Eye-affischen wooooh ;)


Någon som vet om det går något trevligt på tv i kväll?

PUSS

Kategorierna - välbehövda förklaringar!

2009-07-29 17:22:46/Permalink//Kommentarer (7)

God eftermiddag kära läsare. Efteratt ha tittat igenom bloggen lite så kom jag underfund med en sak...

mina kategorier behöver förklaringar!

Det är inte så lätt att förstå vad jag menar med än det ena än det andra, så nu tänket jag skriva små förklaringar till varje kategori som jag har här på bloggen. Allt för att ni lättare ska kunna orientera er fram bland inläggen^^

Here it goes!

Allmänt -
Här kommer det i stort sett inte finnas några inlägg. Vad är allmänt liksom? Det kan ju vara allt. Naej, jag strejkar den kategorin och kastar mig handlöst över till nästa!

Skalman BLOBBAR - Ordet "blobb" myntades av mig och Stina, en tid när vi båda var lite nere. Vi hittade inget bra uttryck för "att vara nestämd", och att säga "Jag känner mig deprimerad" när någon frågar hur man mår, det känns så himla allvarligt. Då kom vi på "blobb", vilket alltså betyder att man känner sig nere, man har som en.. svacka. I denna kategori hamnar alltså de allvarliga inläggen, där jag kanske tänker för snurrigt och konstigt. Eller är speciellt ledsen över något bara.

Skalman PLOPPAR - "Plopp" också ett ord myntat av mig och min vampyr ^^ Det är helt enkelt motsatsen till "blobb", vilket ju nästan hörs och syns på ordet. "Plopp" är mina glada inlägg, kanske har jag fått någon trevlig present, eller så känner jag mig bara allmänt uppåt. Jag kanske sjunger lite, visar min glada poesi eller skriver om förälskelser. Kort och gott, detta är den glada kategorin!

Skalmans hyllningar - Här skall de hamna! Alla hyllningar som jag tycker behövs här i världen, men som kanske inte får den uppmärksamheten som jag tycker att de förtjänar. Här hyllar jag mina bästa vänner, bra författare, trevliga människor som jag möter och människor som utför stordåd. Läs och insup storheterna!

Skalmans klagomål - Tror inte att jag klagat så mycket här på bloggen än. Men det kommer, var så säkra! Som kategorins namn avslöjar så kommer jag under "Skalmans klagomål" att klaga. Och jag kommer klaga utan vett och etikett, hyfsoch hövligheter. Jag säger det som ska sägas, och klagar på det som är dåligt, punkt och slut. Jag kommer att klaga på vården, busstrafik, idioter som finns där man minst anar det, trasiga föremål och saker man inte kan göra någonting åt. Ingen går säker för Skalmans piska!

Skalmans kläder och hair do's - En av mina favoritkategorier här ^^ Jag klär mig, som andra brukar säga, oftast ganska "udda". Jag hatar ordet mainstrem, och vill inte hamna under den stämpeln för allt i världen. Knästrumpor, roliga klänningar, fynd från Myrorna och diverse reor, galna outfits och fula kläder - ALLT kommer ni få se här. Från plopp, till blobb haha ;) Även mina hårfärger skiftar ganska ofta, liksom mina frisyrer. De kommer också hamna här. Alla mina hair do's skall upp här!

Skalmans prylar - Den här kategorin är ganska ekande tom än så länge. Men här visar jag knäppa prylar jag hittar, saker som jag skulle dö utan och andra prylar som jag tycker är viktiga för livets fortsatta existens hehe ;)

Skalmans livserfarenheter - Kategorin är som den låter. Jag kommer att skriva om livserfarenheter, så att ni kan lära er av mina misstag eller kanske bara lära er något nytt. Jag möter mycket roliga/intressanta/idiotiska människor när jag reser omkring på läger/i skolor/på stan/på tåget, jag stöter på många hinder i mina försök till en sjungande/skrivande karriär, och inte är det lätt att orientera sig när Gud skapade mig utan något befintligt lokalsinne. Här får ni höra, hur det går till i livet och runtomkring det ;)

Skalmans Tankar - Ibland dyker en tanke upp. Som bara måste ut. Kanske är den varken plopp eller blobb, varken glad eller ledsen. Men likväl måste den ut. Här hamnar det. Både det snurriga och det lättförståeliga. Tankar om tro och existens, tankar om ungdomar och alkohol, tankar om mat och fritidsaktiviter. Det mesta man kan tänka på, det tänker jag här haha ;)

Skalman förklarar/berättar - Här förklarar jag mig, och berättar om saker som ni kanske inte visste. Ibland behövs det. Jag tipsar lite, och trixar ibland. Förklarar och berättar, finns det missförstånd ber jag om ursäkt här!

VardagsSkalman - Mitt vardagsliv dokumenterat helt enkelt. Här hamnar allt morgontrött pladder, prat om skolan och kompisar, beslutsångest över vardagskval och sista-minuten-inlägg. Vardagspratet helt enkelt.

SÅ! Det var väl allt, än så länge tror jag. Tillkommer det fler kateogorier kommer jag givetvis förklara de as I go along ^^ Det var for now, nu ska jag luta mig tillbaka och titta lite på allt snobbigt folk i "My Super Sweet 16" på MTV. Det är ju helt galet :-O Jag skulle inte ens VELAT ha haft en sån stor fest när jag fyllde 16. Usch, jobbigt.

hörs sen <3

Utmattad, totalt utmattad.

2009-07-28 19:33:07/Permalink/Life of Skalman/Kommentarer (22)

Efter en trevlig gårdag är jag nu totaltrött.

Jag åkte in till stan igår, för att testa linser. JA ni hörde rätt, JAG,
Kimse-den-zebrarandiga-som-har-totalfobi-för-att-peta-sig-i-ögonen-och/eller-bara-TITTA-på-ett-par-linser-Skalman,
har skaffat mig linser! :-O Jag är megastolt över mig själv ^^
Har även skaffat nya brills, eftersom min gamla hade börjat skava.

Här är jag i mina nya, lila, brillor! (ser lite trött ut efter senaste dygnets strapatser dock hehe)


[ursäkta den snygga, zebrarandiga bh:n som sticker fram lite mihi ;D]

När jag fixat klart med linser och brillor, träffade jag Fredrik. Han skulle nämligen ge mig min födelsedagspresent. Eller presentER är nog snarare ordet här. När jag kom hem till min bästaste bästa Fredrik så räckte han fram ett paket. Jag blev helförvånad, eftersom födelsedagslöftet bara innehöll middag och biobesök (som om inte det räckte!). Happy surprise, för i paketet låg en ZEBRATAVLA :D Den var hur fin som helst och den ska UPP UPP på min vägg ^^ Sedan bar det iväg till Saliga Munken, där han bjöd mig på god middag och trevlig efterrätt (ja, jag har världens bästa killkompis någonsin ever, kan ni förstå varför han är singel? Det kan inte jag!). Vi pratade och skrattade, och jag knarkade min antiobiotika lite sådär emellanåt. Efter maten, jag var så mätt att jag knappt kunde gå, gick vi till The Big SF, och såg "Public Enemies" med Johnny Depp. Den får inte full pott av Skalman. Den var bra...ibland! Men allt som allt, det var den trevligaste kvällen på länge ^_^ Tack Fredrik, du är bäst (:

Idag drog jag en lunch med älsklingsSandra. Vi strosade även runt lite på rean som är överallt.
Det var mer än trevligt!! <3

Nu är jag hemma igen. Jag är så trött att jag håller på att svimma. Antibiotikakur plus sjuk kropp plus ont i huvudet plus massor av aktiviteter är lika med TRÖTT. Nu ska jag BARA slappa ända tills på fredag. Då ska jag träffa Adam och Marie, tillsammans med Fredriken. Det ska bli trevlans. Måste bara vila ordentligt tills dess så jag orkar.


Hoppas ni gillade låten jag la upp igår. Var lite nervös att den skulle följas av bu-rop,
men det verkar ju vara obefogad rädsla tack och lov. ^^

Nu ska jag titta klart på Gordon's Kitchen Nightmares på 5an.
Hörs <3

Skalman Sjunger!

2009-07-26 22:51:26/Permalink//Kommentarer (8)
Nu är tiden här! När Skalman shows off på youtube!


Här har ni mig, Skalman herself, som sjunger låten They Call It Stormy Monday.
Hoppas ni gillar det, jag älskar den här låten. Underbar att sjunga.

Vad tycker ni? ^^


Öroninflammation -.-

2009-07-26 18:44:27/Permalink/Skalmans livserfarenheter/Kommentarer (1)

"Oj så det ser ut, du har helt klart öroninflammation. Jag skriver ut antiboitika".

Jag har precis tagit mina två första tabletter. Ska hålla på såhär en vecka nu. Två tabletter, tre gånger om dagen. Kul värre. Jag är trött redan, och nu ska min kropp fightas med en fet inflammation också. And away goes the energy!
Antibiotika till mig, woohooo... Det är andra gången på mindre än två år som jag har öroninflammation, fast denna gång är det bara i ett öra då. Förra gång var det i båda, och då fick jag örondroppar som skulla droppas i BÅDA öronen tre gånger om dagen. Usch , det var inget kul alls. Kunde inte delta i musikundervisningen som jag skulle, eftersom jag knappt hörde något. Hör man inte sig själv kan man inte ta en ren ton..lärde jag mig.
Nu hör jag i alla fall... på ett öra  o.O

Just nu sitter jag i soffan hemma, hos mor igen. Sötkatten ligger på min fot och gottar sig i värmen från datorn. Hur kan man vara så brutalt j*vla söt!? Är hungrig också, men kan inte äta förrän om någon timme.. för tabletternas skull.

Simba, mitt lejon <3


Lugn kväll, inflammationen makes me tired. Jag vill bara sova, kan inte koncentrera mig på något -.-*bit i halsen*

Vampyrnight/morning <3

2009-07-26 14:37:43/Permalink/Skalmans hyllningar/Kommentarer (0)

Som ni ser har min vampyrflicka fixat och trixat med designen litegranna (:
Hoppas ni tycker om förändringarna, I do! :)

Vi var tjocka igår mihi. Jag bjöd min Stigus på pizza, mm black and white!
Cider köptes också, och sedan satte vi oss och tittade på filmen Ghost. Det är en av de bästa filmerna som någonsin gjorts ever! Och har ni inte sett den, fina läsare, så MÅSTE ni se den!! I rollerns ser vi bl.a. Peter Swayze och Demi Moore. Jag kan inte ens med ord beskriva hur bra den här filmen är, men ni kan läsa lite mer om handling, skådespelare och så där på wikipedia. Har ni inte sett den, så måste ni göra det, och det NU ^^
Och ni kan köpa den nästan överallt, bara fråga i butiken, eller köp den online vetja! T.ex. på CDON.com. Ghost. Underbar film, tv4 visade den inatt. Love it

Molly och Sam i GHOST


Omslaget till filmen <3


Idag är det en seg dag. Jag ska bara njuta av att umgås med Stigus.
När jag ska hem sen, kanske mor och jag tar en sväng förbi vårdcentralen
för att kolla upp mina fucked up öron som aldrig slutar krångla.
Öroninflammation igen kanske.
Jag har i alla fall ont i hela huvudet pga min igensvullna örongång. Isch.

Kanske hörs ikväll ^^

Ska titta på film med älsklingsvampyren nu <3 bye.


Gästbloggaren

2009-07-25 19:10:39/Permalink/Skalmans hyllningar/Kommentarer (6)
Stina...
Jag sitter för tillfället under VampyrSkalman's våld och slavar för att göra hennes blogg en smula mer awesome.
Vet inte om jag lyckas, det blir upp till alla flickans läsare att avgöra right?
Så kom med tips osv på småsaker jag kan putsa till :)


Vi är på mitt rum iallafall. ligger ungefär där gitarristen sitter.

Kram och bit / Stina ♥

Än en gång.. break down.

2009-07-25 13:04:20/Permalink//Kommentarer (2)

Ursäkta mitt icke-skrivande. Mår inte så bra just nu.

Jag skrev faktiskt ett inlägg igår, men jag raderade det fortare än kvickt så fort det blivit publicerat. Det slutade stämma med verkligheten vilket gjorde mig väldigt ledsen.

Jag hade en ensam dag igår, hemma, själv, i min säng. Kände att jag höll på att gå sönder.
Ingen är hemma, bortrest, jobb, upptagen, sjuk, anledningarna var en miljon.
Jag var ensam. Jag satt vid mitt msn och pratade lite, men kände att om jag inte fick en kram snart så skulle jag trilla isär i så många bitar att jag inte visste om jag skulle kunna plocka ihop mig själv sen,

Så jag ringde. Till en av de få som jag vet är tillräckligt stark för att se mig rasa samman.
Ville prata, skratta, kramas, snyfta, och känna att allt var okej.
Du sa att du skulle komma. Jag förblev ensam. Jag förstår anledningen delvis,
men samtidigt inte. Du brukar väl kunna stå upp för det som är sant? Vänskap är väl sant?
Jag gick sönder. Bara för att det "inte gick" att komma hit helt plötsligt.
Jag får inte ens höra av mig.
En av mina närmaste vänner. Vet mycket om mig, ser igenom alla murar, förstår mina tankar bättre än jag själv gör ibland och kan krama mig till förstånd. Jag förstår varför du tycker att det inte går, men den här gången behövde jag dig mer än någonsin förut. Jag sa det. Men jag får ändå inte höra av mig nu. En ängel gör inte så. Inte du av alla människor. Jag la mig ner på sängen, och föll isär utan några armar att falla i.

Paniken var överallt. I hjärtat, i huvudet, i sängen, i luften. Allt jag såg andades panik.
Nej, lämna mig inte. Inte nu, jag går sönder. Vännen, kom hit, snälla..
Vem skulle jag ringa till?
Sandra. Försökte ta några djupa andetag, försökte få styr på rösten ifall hennes mamma skulle svara. "Hej, det är Sandra" - allt brast. Jag fick fram ett "hej", sen kunde jag knappt andas för alla tårar. Trots att hon frågade hur det var, varför jag grät och vad som hade hänt så kunde jag inte få fram någonting. "Jag går sönder. Och jag får inte höra av mig. Var är min ängel.. Allt jag behövde var en kram och några timmar av tiden. Men det gick inte". Hon blev ganska arg. Det brukar bli så när jag är ledsen över någonting, hon blir arg på allt som kan göra mig ledsen. Älskade vän, jag hade dött om du inte hade svarat. Jag älskar dig. Vi pratade en stund. Sedan tänkte jag lägga mig ner och begrunda mig själv en stund. Försöka samla ihop bitarna av mig som låg utspridda över hela mitt rum.

Ville prata med min vampyr, men hon var inte hemma. Och mobilen var avslagen.

Jag bad. Till Gud. Varför!? Jag undrade varför jag jämt lyckas bli lämnad ensam. Inte en kotte är hemma, men den som faktiskt är det, ångrar sig och säger att han verkligen inte kan komma, trots att jag går sönder. Det är orättvist. Jag orkar inte vara själv, men ensam är allt jag är! Jag kände att vetskapen om att Han alltid lyssnar inte räckte, "Jag struntar i det, jag struntar i att jag vet att Du lyssnar, jag behöver en KRAM. En FYSISK röst som talar Dina ord, som lyssnar!!"
Precis när jag sagt det, ringde mobilen. "Michael" lyste på skärmen. Min gamla konfaledare, en av de få i världen som jag kände fullt förtroende bara efter att träffat honom en gång. Vi pratar inte så ofta, och ses ännu mer sällan, men jag vet att han finns. Vilket känns bra. Och HAN av alla människor ringde. "Hej Kim, hur mår du?" sa han. "Inte så bra faktiskt" var allt jag kunde få ur mig innan jag började snyfta igen. Han bad mig berätta varför jag var ledsen, och jag kände att han lyssnade på varenda stavelse. Vi pratade en stund, sedan bad han mig läsa lite saker som han hade skrivit och ville få lite feedback på. Självklart gjorde jag det, och självklart var det lika bra som alltid när han skriver och berättar om Gud. Han fick mig på bättre tankar, och han sa att jag skulle ringa nästa gång jag får ett break down. Underbara människa. När vi hade lagt på, började jag skratta. "Okej Gud, jag ger mig. Jag förstår att Du lyssnar nu, jag ska sluta säga emot". Slumpen, säger en del. Men varför skulle det varit slumpen? Jag låg och hade panik överallt, visste inte vart jag skulle ta vägen och föll isär mer och mer för varje sekund. Och just då ringde en av de få som verkligen lyssnar på allt, och talar Guds ord väldigt bra. Han ringer PRECIS när jag sagt att jag måste få höra en fysisk röst tala till mig. Slumpen, är när Gud verkat men väljer att vara anonym. Thank you Lord.

Min vampyr kom hem på kvällen, och vi pratade massor i telefonen. Jag blev så lycklig att jag kunde ha SPRUNGIT hem till henne fastän jag har ont överallt. Jag åt yoghurt på min balkong, invirad i zebrafilten och hade min älskade vampyrStigus i örat. Lyckan där, var som lim för mina pusselbitar.

Idag ska jag hem till älskade Stina. Jag ska kramar henne tills armarna domnar bort, men inte släppa ändå. Never ever again att jag släpper taget om henne. "Aldrig att jag skulle lämna dig. Inte för någon. Det spelar ingen roll hur svartsjuk eller arg någon blir, du hade mig först!" Jag älskar dig så mycket att jag vet inte vart jag ska ta vägen. Ingen chokladsmet, inga böcker, inget skrivande, ingen musik, ingen dans, inga vampyrfilmer och inga pannkakor i hela världen kan mäta sig med dig. Du är helt enkelt bäst <3

vi hörs imorrn, hejdå <3

Nattinlägg. Bara för att jag är ensam och inte vill sova.

2009-07-24 01:03:43/Permalink//Kommentarer (2)

Nej. Jag orkar inte. Och jag vill inte. Jag ska borsta tänderna nu, somna och aldrig mera vakna.

Jag varnar nu. Sluta läs. Du vill nog inte.

Vad ska jag göra i helgen? - Ha ångest över allt jag borde, men inte orkar, göra.
Försöka göra lite av det. Resten av tiden går åt till ångest över det jag inte gjort.

I want distraction.

Jag skrev igår. Om en Väntande Romantiker. Det är jag. Ensam, och väntande. Naivt hoppandes.
http://poeter.se/VampyrAngel  - min tankar, bara sådär.
Vad väntar jag på egentligen?


Vad gör man, när man är så trött, så utmattad, att allt man vill är att sova. Men man kan inte gå och lägga sig, inte sova, inte slappna av. Vad gör man då? När sömnen innebär flykt, en skönt andrum mitt i världen, men dörren dit brinner? Jag kan inte gå dit, jag vill inte, det gör ont. Kan man hoppas över tröskeln utan att slå i tån? Det kan inte jag. Jag måste sova, annars kommer jag aldrig orka leva, men jag vågar inte lägga mig ner och försöka, då kommer monstren. Vad ska man göra? Ingen aning. Jag vet inte. Allt jag ville, var att bli omtyckt. Jag tittar i smyg på min sovande familj och tänker på hur underbara de egentligen är. Hur fridfullt de alla sover, hur trött jag kommer vara imorrn, hur vi antagligen kommer bråka när jag väl kommit ur sänge, fastän jag älskar dem med hela mitt hjärta och lite till om det är möjligt. Jag vill också kunna sova. Sova utan ångest, utan monster, invirad i trygghet. Ängel vart är du, jag behöver dig här och nu. Inget är rätt, allt är fel, och jag vill helst försvinna en liten stund. Jag vill sova. Men kan inte, vågar inte.

Min vampyr, vad jag saknar dig, jag behöver gråta lite i din säng. I din kram. Med dig.
Min ängel, jag går sönder. Vart är du, kom hit till mig. I'm falling apart.


Jag måste sova nu. Ska gå upp tidigt. Och sen måste jag vara pigg. Som att jag skulle orka det.

Dagens avskaffande av ord: "Skynda" och "måste". SÅ nu finns de inte mer.

puss ?

Inte lätt att vara zombie i den här världen!

2009-07-23 22:19:50/Permalink/Skalmans livserfarenheter/Kommentarer (2)


Vart ju mindre skrivet igår, sorry about that, nu är jag här!

Vart en väldans trevlig dag på stan igår
med systeryster, vi skrattade, shoppade och hade kul som inga andra kan ^^
Bilder på min nya SUPERSNYGGA klänning kommer imorrn (:

Idag var jag och syster i ett parkeringshus halva dagen. (Ny erfarenhet att lägga till på listan haha) Vad gjorde vi där, undrar ni säkert. Jo, det ska jag berätta för er - vi sprang omkring med sönderklippta kläder, dränkta i någon skum, röd, rinnande, klibbig substans smetat över oss och såg allmänt läskiga ut. Ni kommer ihåg att jag skrev att vi skulle vara med i en zombiefilm, som ett par kompisar till mig håller på med? Precis, och det var DET vi gjorde. Vi träffade Jacob och Tuva på stan, och vi gick igenom alla klipp som skulle filmas. Sedan sprang vi och köpte en sax på Timarii (Tiimari? Varför ha två stycken "i" någonstans, jag blir förvirrad!) och började ta sönder våra kläder. Tanken är att en zombie inte brukar vara så hel och ren, eller vad säger ni? Vi stod i alla fall och klippte, rev och slet i våra kläder. Folk stirrade. Verkligen, STIRRADE ohämmat. Okej, jag stod mitt på gatan och klippte i både min och Fias kläder, men man behöver väl inte glo som om man aldrig sett en människa förut? En kvinna/tant/dam stannade till och med för att BÖJA sig ner och titta på vad jag gjorde 10 cm från saxen! "Jaa, jag klipper sönder mina byxor!" sa jag då, lite irriterat. Vet ni vad denna människa då kläcker ur sig!? "Jaa jag ser det hihihihihi bara jag slipper laga dom sen!" och sen traskade hon vidare. Eeh, jo damen jag tänkte leta upp dig bland världens 6,5 miljarder människor sen, och tvinga dig laga mina self-made trasiga byxor.... (?) När vi klippt färdigt gav vi oss av till parkeringshuset där filmandet skulle ske, stannade utanför och kletade på fejkblod lite random överallt. Det var KLIBBIGT. Jag är fortfarande klibbig...och jag har tvättat mig massor. Det bestod av bl.a. sirap och röd karamellfärg. JA det VAR klibbigt. Men såg äkta ut. Sedan sprang vi omkring, jagade Tuva och gjorde tusen omtagningar. Vi höll på att garva ihjäl oss några gånger, eller i alla fall jag, för vi såg så himla roliga ut ibland xD Tänk er själva, mitt på ljusa dagen; Två ungdomar med sönderklippta/rivna byxor och tröjor, springandes med svängande armar á la zombiestil, indränkta i sirap i ett parkeringshus. Det är ju inte så det kommer se ut på film, men det var den bilden som dök upp i mitt huvud och gav mig skrattanfall som fick mig att ramla ihop mitt i allt! Bilar stannade, förare stirrade och vi skrattade :D Väldigt kul dag, och imorrn ska jag åter dränka mig i sirap. Jippi :P


Så till dagens announcement/rop på hjälp:

Stina KOM HEM nu, jag behöver dig.
Det är ju ingen i hela världen utom du som förstår någonting!
Jag dör, sakta men säkert här, utan dig. Aldrig mer, never ever again, att jag släpper iväg dig såhär :-OKom heeem, jag vill ha dig o.O
Älskar dig min vampyrflicka, jag behöver kladdkakesmetmjölkkramarpratskrattmoonlightvampyrnattpågolvet! I need you!

Har sett Harry Potter-filmen nu också förresten. Den är BRA. Jag grät under hela slutet, fastän jag redan läst böckerna. Lipsill är vad jag är. Mycket detaljer som inte är med, såklart, men jag tyckte att den var bra ändå eftersom jag förstod i alla fall. Läs böckerna, se SEN filmerna. Det är mitt tips. Man fattar mycket bättre då. Jag tror att jag måste ta och börja läsa om böckerna.... det börjar bli lite svagt i minnet emellanåt...

Nej ni, nu ska jag ta och kasta mig i säng. Det är ju en dag imorrn med.
Frågan är bara vad jag ska göra i helgen?
Vad gör ni?
Hemma igen, nu är jag trött!

2009-07-21 23:47:39/Permalink/Life of Skalman/Kommentarer (7)

Min minsta lillasyster (sju år) kom myntade ett nytt uttryck i bilen på vägen hem. "Jag är bebisutmattad" sa hon. Haha och det är så sant som något kan bli!

Riktigt bebisutmattad är jag. Vaknade väl.. vid nio imorse första gången (och det bör tilläggas att jag inte sov särskilt bra eller mycket i gästsängen...) av att Fialutt (äldsta syster, 14 år - många att hålla reda på här ;D ) kommer in med en bebis på armen. "Vaaaaakna nu, mamma sa att du måste gå upp nu". Jag grymtade något i stil med "uuh kommer snart, sen.. uh gå" och somnade om. Hon kom in igen vid halv 10 "Vi behöver faktiskt dig där uppe, kooom nu". UUH somnade om igen. Klockan var väl kanske... 10 när mamma kom in. "NU får du FAKTISKT ta att gå upp, vi behöver HJÄLP där uppe!!" Så jag kravlade mig ur sängen, satte upp håret i en tofs och mjukiskläder på kroppen och sen var det bara att plocka upp en bebis på armen. Bebis på armen vid frukosten, bebis på armen vid lunch, bebis när jag egentligen behövde gå på toa och bebis när jag redan hade en bebis på armen.
Det har vart ett jobbigt men roligt dygn!

Innan jag kom hem idag, var jag en sväng på stan och fikade med Jess, som ni vet.
Det var heltrevligt, och hon hade en söt liten mage haha ^^

Nu har jag ätit mat (ordentligt!) och myst lite med la familia, och är i full färd med att boka biljetter till Harry Potter-filmen. Ska gå och se den med mormor, enligt vår egenskapade tradition :)

Så fort biljetterna är färdigbokade - SÄNG! <3
Imorrn blire stan med syster, ska bli helmysigt ^^

Vi ses i stan imorrn!


Barnvakt åt trillngbebisar!

2009-07-20 18:42:25/Permalink/Life of Skalman/Kommentarer (4)

Puh! Nu har de äntligen somnat, bara ett dygn kvar nu haha ;)

Är hemma hos mors kusin, och är barnvakt åt mina relativt nyfödda sysslingar. Tre småtjejer ligger nu och snarkar sött i soffan. Mätta och med nybytta blöjor. Som tur är, är jag inte barnvakt själv (då hade jag nog svimmat vid det här laget haha) utan syrrorna och mor är med också. Tillsammans klarar vi av alla bebisfasoner i världen :)

Det är varmt som sjuttan här, och inte blir man svalare av att ha en, eller två, bebis(ar) på armen. Men de är ju så söta att man knappt kan slita ögonen ifrån dem ^_^

-->Här<-- kan ni läsa en artikel om mina trillingsysslingar, som Folkbladet har skrivit.


Städa som sagt lägenheten igår. Jobbigt i mitt dåvarande tillstånd kan jag lova. Usch.
Men det gick i alla fall bra, nu är det städat och snyggt nästa gång jag kommer hem till far :D
När jag kom hem till morsan igår stod det pannkakor och väntade på mig! Jag blev så överlycklig att jag kunde dött där och då, och jag åt fem stycken utan att blinka.
Mammas pannkakor, finns det något godare?
Det är nog min favoriträtt tror jag... vilken är din?

Imorrn ska jag träffa min kära brylling Jess
(för er som inte vet, brylling innebär att någon av våra päron är sysslingar), det var alltför längesen! Vi ska nog gå och ta en fika, och jag ska känna lite på hennes mage hihi^^ Däri ligger nämligen mitt lilla bryllingbarn och sparkas :) Meep mer bebisar i min omgivning, I like it! Jag har första tjing som barnvakt! :-D

På onsdag och torsdag ska jag och syster (äldsta systerna jag har är 14) vara med i en zombiefilm, som ett par filmmaking kompisar till mig håller på med. Det ska bli awesome! Jag lovar att länka filmen så fort den är klar!

Vi är lite smågalna ibland sådär. Vad tror ni, skulle vi kunna passa som zombie chics ? ;D


Syster                                            gaaah                                 jag

Inte dåligt att vara Skalmans lillasyster, it makes you craaazy ^^

Nae, nu ska jag nog gå och titta på bebiser (:

Vi hörs!
ps.
Stigus, kom hem nu! Jag saknar dig så jag håller på att dö, jag klarar inte sex dagar till!

Ruff night out ?

2009-07-19 16:07:35/Permalink/Skalmans livserfarenheter/Kommentarer (5)
Så var man hemma igen. Trött. Huvudvärk. Hungrig men vill inte äta. Bakis?

Kul kväll igår!
Den började med lite stress och klädångest, as you know.
Inte blev det bättre när Fredrik kom för att lämna nyckeln, och började lägga sig i mina klädval haha ;) Vi umgicks lite (jag har haft Fredrikabstinens!) och sen var det igång.
- De här kanske, du har ju så snygga ben, eller dom här eller dom här?
- Men nej, det går inte med det här linnet, och de här strumporna ska jag ha, och tänk på skorna!
- ... Den här då kanske, kom igen, den är snygg, eller den här..
osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osvosv osv osv osv

Tills slut blev det i alla fall detta;


Sedan bar det iväg till staden, hem till Sandras kompis Sophia (som jag träffat typ två gånger förut..). Lite förkrök på tre pers wohoo haha ;) Vi larvade oss, satt på balkongen (de rökte - jag rökte inte, blää!), dansade till 90-talsmusik och gjorde oss i ordning. Vi pratade om allt från nätstrumpbyxor, till jobbiga päron, till förhållanden. Det var mycket trevligt måste jag säga!

Vid tjugo i elva struttade vi i sakta mak (mina kära väninnor har den goda smaken att välja klackskor -.- Då går det LÅNGSAMT!) mot The Krog ;) Vi mötte några vänliga själar som sålde oss fribiljetter för en tjuga styck, så helt plötsligt hade vi sparat en åttilapp på inträdet, jag tackar och bockar! Mycket kissnödiga, och pepp som sjuttan, kliver vi in i värmen och kastar av oss ytterkläder i garderoben. Toaletten var proritet nummer 1, sen köpte vi varsin dricka och gick och satte oss i sofforna ute. Många kända ansikten såg jag, och folk med kameror skockades.
Efter att mina små vänner hade kedjerökt ett par cigaretter till var det toalettdags igen haha!
Sedan skulle det baaara rökas EN cigarett till, och tas EN öl till innan dansgolvet stod på schemat. Jag satt där med min cider och sjöng med till "Inatt, inatt är det du är det jag", när en kille vinkade till mig. "Kom hit" mimade han och vinkade med handen som han höll en cigarett i. Jag tog ett par kliv och satte mig på armstödet till soffan som han satt i.
- Ska jag trolla för dig? frågade han.
- Gör det!
- Håll händerna såhär..
sa han och höll upp händerna med handflatorna neråt. Jag gjorde som han sa.
- Knyt händerna nu, sa han sen och det gjorde jag med en frågande min i ansiktet.
Sedan drog han in ett bloss och blåste röken på min högra hand (som fortfarande var knuten) och bad mig att öppna handen. Jag öppnade min hand och tänkte att "den här människan kan fan inte vara nykter" när jag till min förvåning såg att jag hade sot i mitten av handflatan. Hur kom den dit !? Jag var i chocktillstånd en bra stund efter det, haha, han gav mig en high five och sen satte jag mig hos Sandra och folket igen.
De satt fortfarande och pratade, rökte och drack sin öl. Nu var det fan mer än EN cigarett rökt! Men vi satt kvar ett tag till, pratade, drack lite, skrattade och sjöng med till musiken. På det sättet flummade vi runt ett tag tills det blev lite mer folk. Lagom nyktra och pepp som bara den klev jag och Sandra upp på dansgolvet. Här skulle dansas! Det tog nog inte mer än fem minuter innan det flockades grabbar som ville dansa haha^^

"Girls just wanna have fun, ooh girls just wanna have fun.."
                                            "Beat it, beat it , beat it...."
                                   "I love rock'n'roll, so put another dime in the jukebox baby!"

OH va kul vi hade, och OOOH vad VARMT det blev! Efter en halvtimmes intensivt dansande var toalettbesök och FRISK LUFT ett måste. Vi stod där ute i friska luften ett tag och kände hur blöta vi var. Det fullkomligt RANN om oss.
Men in på dansgolvet igen, och grabbarna vi dansat med var kvar, och nu dröjde det väl knappt en halvminut innan de sprang fram och dansade^^ Stackars Sandra blev påtvingad den blygaste killen i världshistorien hahaha, hans kompisar knuffade honom på Sandra i stort sett, och evil minded som jag är tyckte jag att det var roligt hehe ;)
Jag dansade med VÄRLDENS snygging, jag skojar inte :-O I över en timme dansade vi, och emellanåt kom hans kompisar och försökte slita borta mig för att kunna dansa själva med mig hahaha. Ett tag stod jag i mitt av TRE killar, maha gissa om DET blev varmt!! ;D

Klockan började närma sig 3 så vi sprang iväg för att ta lite luft (sveeett!) och hämta Sophia, som vi mitt i all dansyra hade glömt bort xD Massa människor överallt, och irriterade vakter gjorde det lite halvsvårt att hitta varandra, men vi lyckades i alla fall till slut ;) Vi hämtade våra prylar i garderoben, och begav oss. Sandra hade skoskav, så henne fick jag halvt om halvt bära en bit, vilket gick lite sådär i våra tillstånd haha, tills våra vägar skildes åt. Jag gick och köpte en fet hamburgare på en nattöppen pizzeria, stod i kö JÄTTELÄNGE (för alla fyllehungriga människor i hela stan var där -.- ), jag försökte desperat få mina ögon att följa med mitt huvud och gick hem (till Fredrikens lägenhet) och åt mat. Timmy ringde och höll mig sällskap ett tag, och sen var det dags för bingen! Jag kunde inte sova på ett tag, men vid halv6 slocknade jag väl tror jag. Och upp vid halv 12 idag. USCH vad jag är trött!

Nu är jag hemma igen, ska städa lite i lägenheten och sen bär det av hem till morsan. (Växelvist boende...)

Vad ska ni göra idag?Beslutsångest hej!

2009-07-18 14:33:44/Permalink/Skalman Style!/Kommentarer (16)
Och ännu en gång blev det morgon på den här sidan av jordklotet :)

Har sovit rätt gott faktiskt, men drömt så himla konstiga drömmar :-O Jag gör det jätteofta nuförtiden, jag vet inte riktigt varför. Det blir nästan..jobbigt att sova bara för att jag har så vilda, verkliga och konstiga drömmar.
Skönt att vakna då, och nu är jag hungrig! Det finns bara ett problem.. jag åt upp den sista maten igår!
Och jag är ensam hemma nu, för pappa och frugan har semester och är därför ute i vår husbuss.
Att handla mat, fixa mat och ta hand om mig själv ligger då på mitt eget ansvar ;) Haha vilket i och för sig är rätt skönt,
men jag avskyr verkligen att laga mat. Det är så urbota tråkigt..! Men vad ska man göra? :P

Ikväll ska jag gå ut med min älsklingsSandra :D Bara ett problem uppstår då;
VAD ska jag HA PÅ MIG ?
Denna ångest kastar sig över mig varje gång jag ska lämna huset.
Som jag sa igår, det är inte att välja jag har problem med,
det är att välja bort jag inte kan xD

Kanske att det blir något sånt här, lila zebraränder och jeans?Den här outfiten nedan, fick dissen av Jesper.. och mig haha!
Den känns lite för "sommardag på stan, on the way to the beach" tycker jag.Aja, det löse sig nog ^_^ En skönhet passar i allt, heter det ju haha!

Vad händer ikväll?

Nu ska jag gå och äta lite, om det finns någon mat hemma ;)
God kväll (eller natt?)

2009-07-18 00:54:26/Permalink/Life of Skalman/Kommentarer (3)
Detta har varit en inaktiv dag. Det behövde jag känner jag.

Har bara gjort ingenting (vilket är lagom mycket) och surfat runt lite på lite olika bloggar:)
Har hittat några favoriter bara sådär, och de tänkte jag kanske ta och länka här imorrn.

Har sett Änglar och Demoner idag, för jag hittade en helt AWESOME sida! :D
MovieStream heter den, där kan ni se filmer gratis och helt lagligt! Värd att kollas in!
Jag tittade som sagt på Änglar Och Demoner, och den var bra faktiskt. Måste bara klaga lite på marknadsföringen vad gäller filmerna som är baserade på Dan Browns böcker. De säger att DaVincikoden (som för övrigt är en fruktansvärt bra bok) kom först. Filmen på boken kom ju innan ÄnglarOchDemoner-filmen, det vet vi ju, men så är icke fallet med böckerna. DaVincikoden blev känd först, och därför uppmärksammades Dan Browns FÖRSTA bok efter det. Nämligen Änglar och Demoner. Om man faktiskt LÄSER böckerna så märker man det i DaVincikoden, där Robert Langdon refererar till händelserna som hände "för ett år sen" (eller om det är ett par år) - alltså i Änglar och Demoner.
När reklamen började rulla för filmen Änglar och Demoner, så säger en djup stämma "Uppföljaren till succén Da Vincikoden!" Men det är FEEEEL. De kanske har gjort om grundhistorien helt, och gjort själva filmen till en uppföljare, men det stämmer alltså inte med hur det egentligen ligger till.
Så, nu har jag klarlagt detta, så folk kan sluta kalla Änglar Och Demoner för Da Vincikodens uppföljare.

Jens kom förbi en sväng och hälsade på mig i min ensamhet, och vi tittade på en dokumentär om svordomen "Fuck", det var väldigt underhållande och intressant måste jag säga. Även den finns på MovieStrem.


Imorrn blir det utgång med världens bästa Sandra. Ska bli übernajs, dansa all night long! Enda ångesten, som är evig, är ju vad jag ska sätta på mig. Ibland är det dåligt med en stora garderob, beslutsångesten blir vardag.
Jag har liksom inte problem att välja... det är välja bort som jag absolut inte kan ;)
Helt awesome att jag får låna Fredrikens lägenhet, så att jag har någonstans att sova sen också^^
Tack bästaste bästa Fredrik, jag älskar dig <3

Nejmen tänkte väl kanske kasta mig i bingen nu ^^
Hoppas ni haft en fin dag (:gonattpuss från mig till er <3

God morgon världen, sluta ljug!

2009-07-17 12:55:36/Permalink/Skalmans Tankar/Kommentarer (22)

Ja, jag vaknade relativt nyligen. Jag var trött, jag behövde sova!

Det kan ju i och för sig ha att göra med att jag gick och la mig sent, men sånt är livet ibland haha!
Igår satt jag nämligen och diskuterade allt och inget med vänner, över msn som ni kanske förstår.
Det var mest jag som klagade dock, jag blir så trött på folk ibland!

Jag börjar fundera på om det är för mycket begärt, att vilja att människor ska vara ärliga. Speciellt vänner. allt jag begär är ärlighet, för jag är alltid ärlig tillbaka. Men vad händer? Jag blir lurad, förvirrad och förd bakom ljuset.
Sanningen kommer alltid fram till slut brukar man ju säga, och det ÄR verkligen så. Jag får alltid reda på hur det egentligen ligger till, på ett eller annat sätt. So why bother lying in the first place? Jag blir bara besviken, är det svårt att bara säga som det är? Och om det du säger var sant, men planerna ändrades, går det inte att höra av sig då? Så jag slipper att tro att du ljög för mig. Jag orkar inte med fler oärliga människor, nu vill jag ha ärlighet!
Var ärlig, eller håll käften.


En människa som jag aldrig blir trött på
, som bryr sig på riktigt, är min Stigus (a.k.a Stina). Jag älskar dig.
Hon är min vampyrflicka for eternity, och tillika min bästaste bästa <3 "Vänner" är ett för litet begrepp här.Jag                                                          puss                                      Stina

Det är för övrigt hon som kommer att hjälpa mig med designen så småningom,
för hon är väldigt mycket mer teknisk än vad jag är haha ^_^


Nae, hörreni, nu ska jag allt gå och ta mig lite frukost och kanske få ordning på den här dagen lite!

Vad ska ni göra idag? Har ni något bra filmtips, jag börjar få slut på idéer..

puss på er och bit i halsen

Here It Goes!

2009-07-17 00:07:17/Permalink//Kommentarer (7)
Detta är ett nytt försök till en normal blogg. Normal enligt mina mått mätt, alltså.

Min gamla blogg blev invaderad och snokad i av ovälkomna personer som kunde använda informationen som stod däri emot mig (såsom päron exempelvis).
Denna blogg är därför ett projekt som de inte vet om, så ni skvallrar väl inte va? ;)
Haha, skämt åsido, i den här bloggen kommer ni få läsa om allt och inget.
Tankar som dyker upp i huvudet på mig, konstiga människor jag möter på tåg, intressanta klädstilar, poesi som jag skriver,  poesi som andra skriver som jag tycker om, mitt tyck och tänk, glada saker och mindre glada saker.

Jag hoppas att ni kommer gilla att läsa det, lika mycket som jag gillar att skriva det! ^^Nu kanske ni undrar hur jag kom på namnet, "VampyrSkalman" ?
Jo, så här är det, när jag var liten så var jag långsam i det mesta jag gjorde. Eller snarare, jag gjorde allt "i min egen takt" och jag hatade när folk stressade (still true).
Jag har alltid tyckt om att läsa, och jag var en av de få som tyckte om att gå till skolan och lära mig nya saker.
Böcker var bland det bästa jag visste, och jag ÄLSKADE fakta - jag läste allt och kom ihåg det mesta jag läste (still true). Jag älskade även att sova, och när jag väl sov kunde INGET i världen väcka mig. Knappt ett nytt världskrig hade kunnat störa mina djupa andetag och snurriga drömmar (still true).
Därav började min mor kalla mig för "Skalman", eftersom karaktären "Skalman" i Bamseserierna är väldigt smart och alltid säger "Skynda är det fulaste ordet jag vet!". Haha, och det tyckte hon alltså var mig upp i dagen, sova, äta, läsa och allmänt inte skynda sig.
Angående "vampyr"-delen i namnet så är det helt enkelt så att jag är lite av en vampyr. Tycker om vampyrer, fascineras av dem, och läser varenda bok (ser varenda film) som handlar om vampyrer. Men ta det lugnt, jag bits inte...så ofta.

Så... detta är alltså VampyrSkalman's blogg.
Enjoy!

pussochbit


ps. Ha överseende med att bloggdesign och allt runt omkring fortfarande är under konstruktion.
Snart blir det bättre, håll ut!
puss

Välkommen till min nya blogg!

2009-07-15 18:00:47/Permalink//Kommentarer (0)